Over mij

IMG_0469
Ik ben Manon Ravesteijn, 24 jaar en afgestudeerd als gedragsbiologe. Na mijn studie bleek het erg lastig te zijn om  werk in mijn vakgebied te vinden. Daarom heb ik hier en daar wel wat gewerkt, maar heb ik uiteindelijk besloten om te gaan doen wat ik het allerleukste vind: werken met honden (en hun eigenaren natuurlijk)!

Al zolang ik me kan herinneren ben ik gek van dieren, en dan vooral van honden. Ik was zo’n typisch klein meisje die íedere hond die ze zag wilde aaien. Bij gebrek aan een eigen hond was ik dan ook dagelijks buiten te vinden met honden van anderen. Toen één van deze honden een andere eigenaar moest krijgen kwam er eindelijk een hond in huis. Vanaf dat moment is er heel wat gewandeld, getraind (behendigheid) en hardgelopen met die hond. Ondertussen zijn we alweer wat jaartjes verder en woon ik samen met mijn vriend en 2 katten. Sinds januari 2014 hebben we er een geweldige Australische herder bij, dus we zijn zelf ook weer druk bezig met opvoeden en trainen van Darwin 🙂

Aussie Darwin

Tijdens mijn studie heb ik meerdere vakken gevolgd over gedrag van gezelschapsdieren aan de universiteiten van Utrecht (gedragspoli van de faculteit diergeneeskunde) en Wageningen (gedragsecologie). Dit beviel me zo goed dat ik een onderzoeksproject in Wageningen gedaan heb, waar we een opzet hebben bedacht voor het meten van agressie gericht naar andere honden. Daar heb ik veel kennis en praktijkervaring opgedaan, waardoor ik kleine gedragsproblemen met gerichte training kan ombuigen tot gedrag dat wél gewenst is. Ook het dogrunning idee komt daaruit voort, omdat veel honden ongewenst gedrag vertonen omdat ze teveel energie hebben.

En laat ik nou toevallig hardlopen met honden het leukste vinden dat er bestaat!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s