Dogrunning

Het welzijn en de gezondheid van hun hond zijn voor eigenaren heel belangrijk. Toch krijgen veel honden niet voldoende beweging, om welke reden dan ook. Een ‘dogrunner’ gaat met de hond hardlopen en zorgt er zo voor dat de hond uitgelaten wordt, maar ook lichamelijk is uitgedaagd. Dit levert vrolijke, gezonde en tevreden honden op.

Na een intake sessie en een korte eerste run bespreken we de mogelijkheden van de hond en uw wensen. Hierna maken we een programma waarbij ik/wij eerst de hond gaan trainen in het hardlopen. Zo bouwen we eerst het uithoudingsvermogen op. Natuurlijk wordt in het schema rekening gehouden met verschillen in grootte, energieniveau en ras.

Iedere keer maak ik een kort verslagje van waar we gelopen hebben en hoe het ging. Ook de afstanden houd ik bij, zodat u precies weet hoeveel er gelopen is en of het tijd is voor een rustdag voor de hond.

Als het past bij de hond wissel ik het hardlopen graag af met lopen naast de fiets. Dit zorgt ervoor dat het afwisselend blijft voor de hond en kan je meerdere typen van training combineren, wat goed is voor de conditie. Het lopen naast de fiets hoeft hij niet al te kunnen, dat zal ik hem dan op een positieve manier aanleren. Iets waar u zelf ook profijt van kan hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s