Waarom dogrunning?

Er zijn verschillende redenen waarom u kan kiezen voor het inhuren van een dogrunner in plaats van een gewone uitlaatservice.

U wilt graag dat uw hond actief uitgelaten wordt vanuit sportieve overwegingen
Veel honden zijn natuurlijke renners, ze zijn letterlijk gebouwd om lange stukken te kunnen rennen! Lichaamsbeweging voor een hond moet u dus zeker serieus nemen. Als dit niet gebeurt kan de hond zijn energie niet kwijt, en kan hij dat gaan uiten in ongewenste gedragingen zoals slopen of overmatig blaffen. Natuurlijk geldt dit voor het ene ras meer dan voor het andere. Vooral alle soorten herders, jachthonden en poolhonden hebben baat bij hardlopen, maar ook terriërs hebben veel meer beweging nodig dan u door hun formaat zou denken. Uit onderzoek van de hondenbescherming blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse honden minder dan uur beweging per dag krijgt!

De hond heeft overgewicht en moet wat kilo’s kwijt
Bij een gebrek aan beweging hebben ook honden kans op overgewicht, zeker in combinatie met het geven van te veel of verkeerd voer. Net als voor mensen is dit heel ongezond en kan het leiden tot ziektes. Mocht uw hond stiekem ook wel wat kilo’s kwijt kunnen, dan kunnen we daar van alles aan doen.

U wilt zelf hardlopen met uw hond
U wilt met uw hond hardlopen, maar heeft zelf geen tijd of zin om hem dat goed aan te leren. Dan is de dogrunner een uitkomst, want die neemt die taak van u over. En vervolgens kan u zelf lekker gaan hardlopen met een hond die al snapt wat de bedoeling is.

Uw hond moet in topconditie zijn voor sport of shows
Misschien is uw hond een werkhond die een ijzersterke conditie moet hebben, of loopt u shows waarbij er gelet wordt op de spierverhoudingen. Ook dan kan een dogrunner een uitomst zijn, door met de hond te trainen op de dagen dat u daar zelf geen tijd voor heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s